Frissítés:
2023.02.02-án hivatalosan is megnyitottuk a Zaj Studio&Cafét. További információk:
https://www.facebook.com/zajcafe
https://www.instagram.com/zaj_cafe
Jó a társaság, kellemes a környezet. Mi kell még a tökéletes hangulathoz, időtöltéshez? Hát mi más, mint kiváló italok és finom ételek! Előbbiről is gondoskodni fogunk a Zaj Stúdió&Café-ban, de előbb engedjétek meg, hogy bemutassuk kávéházunk ékkövét, aki feledhetetlen süteményeinkről gondoskodik!
Magamról, avagy hogy is kezdődött…
Bajzák Szilvia vagyok, közgazdász, borász és cukrász. A számok mellett kedvelem a finom borokat, a minőségi kávékat, és nem utolsósorban a remek sütiket. Nagy örömet okoz nekem, ha ezt másokkal is meg tudom osztani és ha egy izgalmas finomsággal boldogságot szerezhetek az ismerőseimnek, barátaimnak, családomnak. Már gyermekkoromban a nagymamám és az édesanyám mellett is próbálgattam a sütés tudományát elsajátítani, és azóta is mindenhová egy nagy tálca sütivel érkezem. Szeretem a mosolyt és a boldogságot látni az emberek arcán.
Régi vágyam valósul most meg azzal, hogy miközben sütök, a vendégekkel beszélgethetek, láthatom , hallhatom a visszajelzéseiket. Éltető erőm a változatosság, örömmel próbálok ki új dolgokat, amit látok, amiről hallok, vagy amit kérnek tőlem.
Azért csatlakozom a Zaj Csapathoz, hogy közösen hozzuk létre ezt a teljesen egyedülálló kávéházat és benne az általam vezetett látvány-cukrászatot! Biztos vagyok benne, hogy Ti, akik eddig is szívesen jöttetek be a Zaj Stúdióba, most a mennyei illatok, ínycsiklandozó sütik, különleges kávék kedvéért még gyakrabban tértek be hozzánk, aki pedig még nem volt visszajáró vásárlója a Zajnak, az is gyakran útba ejt minket a jövőben.
És ha megkérdezitek, hogy mi a titkom, mitől olyan finomak a kezem alól kikerülő sütik, csak közhelyekkel tudok válaszolni, de ez így tényleg összeáll, működik:
Először is csak olyan finomságokat készítek, amit én is szívesen fogyasztok. Számomra a belbecs a mérvadó, legyen szó hagyományos, francia vagy reformdesszertről.
Fontos a kiváló minőségű alapanyagok felhasználása, hogy a végeredmény feledhetetlen legyen, ehhez párosul, hogy töltelék rajongó vagyok, azaz minimum a fele a töltelék, de igazából inkább 70%. 😉 Viszont nem szeretem, ha túl édes, geil egy desszert, ezért kevesebb cukrot, édesítőt használok, mint az átlagos, máshol megszokott.
A nagy kedvenceim a málna és a magok, mint diófélék, pisztácia, de a mák is sűrűn terítékre kerül.
Sok-sok év munkájának, kísérletezésének eredményeként születtek meg a sütik, torták, desszertjeim, melyek közül sokból “mentes” (szinte “minden-mentes”) verziók is készülnek, hogy senkinek se kelljen lemondania az általam készített édes élvezetekről!
Szeretettel, sok-sok finomsággal és egy nagy mosollyal várlak benneteket!