Search
Generic filters
Exact matches only

Javaslatok: phrase 1phrase 2phrase 3

Dupla Derbi, Apollo Little Star

2023. 05. 26. 16:46 • Zaj-Klub
0

Sokféle elnevezése volt ezeknek a népszerű lámpáknak a 90-es években, mivel szinte minden gyártó több verziót is készített belőlük. Lényegük, hogy egy vagy két (sőt néha három) sor optika mögött egy motor ritmusra forgatta az izzót, izzókat. Maguk az optikák általában négyzet alakúak voltak, de, főleg a nagyon korai gyártmányoknál köralakú optikával is léteztek ilyen lámpák, mivel a sávoptikák beszerzése nehézkes, ára a kezdetekkor nagyon magas volt. Az izzó lehetett az Aligátorhoz hasonlóan 500W-os szálizzó (talán még két szálizzós változat is volt forgalomban), de általában két (legtöbbször 24V 150W-os) pontizzóval szerelték a lámpát, melyek a forgástengelytől távolabb kerültek elhelyezésre, így az optikákon át mindig más szögből látszottak, ami táncoló színes fény-csíkok formájában jelent meg, ha volt egy kis füst a helyiségben.

A kiállított darab teljesen egyedi, ez az egyetlen létezik belőle. Különlegessége, hogy az izzó előtt azzal együtt mozgó dichroikus szűrő-hármas van elhelyezve, viszont az optikák színezetlenek. Így minden fény-sík egyformán szivárvány színű, szemben az általában megszokott optikánként különbözőre színezett fénypontokhoz, sávokhoz képest.

Potméterrel állítható érzékenységű hangvezérléssel, 500W-os szálizzóval, dupla optikasorral szerelt lámpa.

Dupla Derbi, Apollo Little Star

Popular lighting effects in the 90’s having different names and lot of versions, as nearly all the manufacturers were producing different models of them. Their point is that bulb(s) are moving to the rhythm of music behind one, two (or three) array of optics, which were mostly square-shaped, but among the early versions circular optics may be found, as the square-shaped ones were difficult to buy and fairly expensive that time.

The bulb could be one piece of 500W linear, like in the Aligátor, or two pieces point-source, typically 24V 250W, mounted remotely from the axis, so the colored light beams were moving around due to the varied angle of the bulbs from the optics. With a little smoke in the room, it created a cool laser-like effect.

The fixture in exhibition is completely unique. Its speciality is that in front of the bulb there are three different color dichroic filter moving together, but the optics remained clear, uncolored. So the light bars are equally rainbow, unlike the usual fixtures, having colored optics and light beams. It has a double optics-array, its sound sensitivity is adjustable with a potentiometer and fitted with a 500W linear halogen lamp.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írj rövid hozzászólást és küldd el egyszerűen regisztráció nélkül csak a neved és e-mail címed megadásával. Vagy regisztrálj és hozz létre egy részletes bejegyzést, akár képek feltöltésével ami később megjelenhet a főoldalunkon egy külön cikként!