Search
Generic filters
Exact matches only

Javaslatok: phrase 1phrase 2phrase 3

SLD – avagy a dubai kaland + képek, videó

2023. 04. 11. 15:19 • Zaj-Klub
0

Messze volt, de fantasztikus perspektívának tűnt világítástechnikai szempontból lassan 20 évvel ezelőtt a Közel-Kelet, de mindenek előtt a már akkor is lenyűgöző Dubai.

Az ötlet egy állami kezdeményezés kapcsán született: a hazai export fejlesztése céljából pályázatot hirdettek külföldi kiállításokon való részvétel támogatására.

Három magyar és egy holland cég fogott össze ekkor, hogy megalkossa (a később Dubaiban bejegyzett) Sky Lighting Design-t, azaz SLD FZCO-t, amely speciális világítási megoldásokat, homlokzati díszvilágítási tervezést, kivitelezést kínált az Egyesült Arab Emirátusokban, és a Közel-Kelet többi országában.

A magyar résztvevők a Morex (ma már Be-Light) Kft., a Kelevill Kft. és a Zaj (akkor még) Discotechnika Kft. volt. A nagy bemutatkozás 2004 novemberében a Dubai Big5 kiállításon történt.

A stand már akkor LED-es technológiára épült, és komoly érdeklődést keltett az arab világban, és bár egyáltalán nem volt olyan könnyű valódi, fizető munkákat találni, szerezni, mint amennyire abban az elején, a kiállítási népszerűség hatására reménykedtünk, de a következő években mégis építhettünk díszvilágítást Kuvaitban, vidámparkot Sharjah-ban, tervezhettünk autószalont Muscatban…

Terveztünk, tárgyaltunk, fantasztikus helyekre jutottunk el: többek között fent jártunk a Burj Al Arab tetején, szereltünk meglévő díszvilágítását, melynek régi lámpaparkjából egy darab kiállításra is kerül a Zaj Stúdió&Cafe-ban…

A 2008-as gazdasági világválság Dubai-t nagyon mély recesszióba taszította, ez sajnos véget vetett ennek a kalandnak, de a sok-sok élmény, a megszerzett tudás, a szép emlékek immáron a miénk marad!

A 2004-es stand LED-csövekkel, Alkalite mini LED-fejekkel, SGM Palco3 reflektorokkal

Végül pedig a Skylightingdesign gyönyörű papírra nyomott angol nyelvű prospektusának oldalai, szintén közel 20 év távlatából.. Azt hiszem, ma sem lenne semmi szégyelleni való rajta…

A Sky Lightning Design katalógusa.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írj rövid hozzászólást és küldd el egyszerűen regisztráció nélkül csak a neved és e-mail címed megadásával. Vagy regisztrálj és hozz létre egy részletes bejegyzést, akár képek feltöltésével ami később megjelenhet a főoldalunkon egy külön cikként!