Search
Generic filters
Exact matches only

Javaslatok: phrase 1phrase 2phrase 3

Gemini PS-626 és a többiek

2023. 01. 13. 11:41 • Szerző
5

Igazatok van, a Gemini története nem hiányozhat a Zaj Klubból, még akkor sem, ha nálunk, a Zaj Stúdióban ez a márka sosem volt elsődleges termék.

A PS-626 akkora átütő siker volt annak idején, hogy a “kultikus keverő” megfogalmazás még nem is fejezi ki azt a mániát, ami annak idején övezte.

Tényleg, talán csak a Technics lemezjátszó, a Pioneer CD-k, aztán keverők forralták fel annyira a piac hangulatát, mint a PS-626-os.

Persze, a Gemini még rengeteg féle keverőt, és más terméket is kínált, de valamiért a PS-626 vált az amerikai gyártó ikonikus termékévé.

Nem is gondolnánk, hogy a Gemini DJ jövőre már 50 éves lesz, hiszen a 69-ben alapított Gemini Speaker Systems új divíziójaként 1974-ben alapították. További információ a Gemini DJ történetéről, angol nyelven: http://www.fundinguniverse.com/company-histories/gemini-sound-products-corporation-history/


Hozzászólások

  2023. 01. 16. 22:07
  • Dj. Speedy

  Szerintem a legszebb hangú keverők voltak anno a mezőnyben. Mivel nem volt ennyire széles piac, és a Pioneer jóval drágább keverőket árult, a Gemini nagyon jó ár-érték arányban volt, és a palettája is nagyon széles volt. Azért a PS-626 lett, mert ez volt akkoriban a klasszik elrendezéshez legjobban megfelelő. 2 CD lejátszó, vagy bakelit, és még egy plusz csatorna mikrofonnak, vagy másnak. Ezzel már el lehetett vinni egy bulit. Az ezután következő BPM sorozat alapja is a 626 volt. Ma is van egy BPM-250, egy BPM-500, és egy PMX-20 keverőm. Viszont a felújításukhoz alkatrészt már nagyon nehezen találni, itthon lehetetlen. Tervben van még egy szép PS-626 pro2 a gyűjteménybe, ezeket már sosem fogom eladni, és gyakran használom őket a mai napig otthon.

  2023. 01. 17. 12:33
  • Bálint

  Annyira alap dizájn volt a PS-626, hogy még a Behringer is lemásolta DX-626 néven, rosszabb paraméterekkel. A kópiának annyira hervatag gain állítási lehetősége volt, hogy egy ma már retrónak, akkoriban oldiesnak titulált diszkóban nem is lehetett használni, mert az alacsonyan kivezérelt régebbi zenékre nem lehetett elég hangerőt adni. Így mókolni kellett az SMD ellenállásokkal, hogy megfelelő visszacsatolással rendelkezzen az előfok – persze ettől a zaja is jobban hallható lett 😛

  2023. 01. 23. 20:34
  • Czingel Ferenc

  Nagyon praktikus volt, de 1997-ben vettem egy 3 csatornás Numark keverőt, bizony szebben szólt, nem sistergett mint a 626. Az tény hogy a maga formájában és árkategóriájában jó kis keverő volt! keverőt

  2023. 02. 02. 20:51
  • Lovászi András

  nekem is meg van még amit a mesteremtől örököltem meg egy platinum, de nincs az a pénz mennyiség amiért oda adnám, mert nekem egy olyan emlék amit sosem akarok, és nem is tudnék el felejteni. Vihart vert kicsit szegénykém, mert látszanak rajta a szállítás és használat nyomai meg van pár poti ami cserés lenne, de így hagyom mert nekem így erekje. Megpróbáltuk fel újítani, de sajnáltam, úgy hogy kapott egy takarítást és szép csomagolást, bent van a szekrényben és még ha lesz gyerekem ős is fog rajta zenélni.

  2023. 02. 28. 14:13
  • Zozópajti

  Nekem még a mai napig még van a jó öreg 626, bár sokan említik meg hogy nem volt valami jó a hangja ami szerintem az akkori kor masinái közt azért nem volt annyira rossz, igaz voltak jobbak mint pld az Ecler Smac szèriája, de de nem véletlenül lett eme “vas” oly elterjedt. Bár mára én is nyugdíjaztam de sokszor be kerül még az otthoni pult közepére hogy megmozgassam az öreg “Lady” potijait,ami a mai napig majdnem olyan örömömre szolgál mint az amikor legelőször oda került

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írj rövid hozzászólást és küldd el egyszerűen regisztráció nélkül csak a neved és e-mail címed megadásával. Vagy regisztrálj és hozz létre egy részletes bejegyzést, akár képek feltöltésével ami később megjelenhet a főoldalunkon egy külön cikként!