Search
Generic filters
Exact matches only

Javaslatok: phrase 1phrase 2phrase 3

A rózsaszín füstfolyadék

2022. 10. 25. 12:53 • Szerző
0

Eper, vanília, kókusz, tutti-frutti… ismerős?

Belánszky Zoli kannákkal telepakolt utánfutója egész biztosan sok százszor megtette a Nagykőrös és Budapest közötti utat…

Az pedig már a mi ötletünk volt, hogy a méregdrága “gyári” illatanyagok külön árusítása helyett úgymond ingyenesen beillatosítsuk a nálunk megvásárolt egy és ötliteres füstfolyadékokat. Az “üzleti húzás” bejött, elképesztő mennyiségű rózsaszín füstfolyadék fogyott el az évtizedek alatt. Az eper, vanília, kókusz, tutti-frutti voltak a legnépszerűbb illatok, de emlékeim szerint volt málna, zöldalma, körte is, és próbálkoztunk sok más, néha extrém, pl. sajt illattal is. Talán mondanom sem kell, hogy nem jött be… Ki melyiket szerette, használta, vitte?

Sokan kérdezgettétek annak idején, hogy miért pont rózsaszín. Pontosan mi sem tudjuk/emlékszünk a válaszra, de már felvettem a kapcsolatot Zolival, megkérdezzük a rózsaszín színezés történetét. Annyi biztos, hogy az összetételhez, működéshez nem kellett a színezék, az elsősorban a megkülönböztethetőséget szolgálta.

Az “ingyen illat” ötlete azért problémákhoz is vezetett. Egy vidéki nagyváros jónevű diszkójából rendszeresen jártak hozzánk vásárolni, és – mint utólag kiderült – mindig megkérték a kollégákat, hogy dupla adag illatot öntsenek bele. Talán kis borravaló, vagy egyszerűen a jó kapcsolat hatására nem is tagadták meg a kérést, végül is mindent az ügyfél érdekében… Aztán egyszer csak benyitott hozzánk az ORFK drogellenes nyomozócsoportja, hogy szokott-e nálunk füstfolyadékot vásárolni az adott szórakozóhely. Szép kis helyzet, kalamajka kerekedett… Kiderült, hogy valamilyen kábítószert kevernek a füstbe, ez amolyan “beetetést”, “rászoktatást” céloz. És hogy miért kellett a dupla illat? Mert a nagy hőmérsékletű kazánban a hozzáadott kábítószer megégett, furcsa, kesernyés, égett szaga lett, és ezt kellett elnyomni sok-sok-sok epres-kókuszos-intenzív illatanyaggal. Sokéves a történet, sőt, több évtizedes, azóta nem jöttek, nem láttuk őket, egy-két mendemonda kivételével nem is hallottunk felőlük. De ha valaki ismeri a folytatást, szívesen meghallgatjuk, sőt írunk is róla akár…

Van képetek magáról a füstfolyadékról? Vagy a hatásáról, füstcsóvákról, jól telefüstölt táncterekről a 90-es 2000-es évekből? Várjuk őket, és ha megengeditek kiemeljük őket a kommentekből, és csinálunk belőlük galériát!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írj rövid hozzászólást és küldd el egyszerűen regisztráció nélkül csak a neved és e-mail címed megadásával. Vagy regisztrálj és hozz létre egy részletes bejegyzést, akár képek feltöltésével ami később megjelenhet a főoldalunkon egy külön cikként!