Search
Generic filters
Exact matches only

Javaslatok: phrase 1phrase 2phrase 3

A Művészetek Palotája homlokzati díszvilágítása

2023. 01. 15. 10:04 • Zaj-Klub
0

A MÜPA homlokzati díszvilágításának 2013-2014-es újjáépítésekor Zoboki Gábor, vezető tervező régi álmát sikerült valóra váltani azzal, hogy az egész épület élénk, mély, változtatható színű díszvilágítást kapott, így vált a pesti látkép egyik meghatározó épületévé.

Büszkék vagyunk rá, hogy Budapest egyik új építészeti remekét, az általunk forgalmazott SGM reflektorok világítják meg. A több, mint 80 db SGM P5 POI reflektor teljesen körbeöleli az épületet, így az épület minden oldala fürödhet a színekben.

Szerencsére a MÜPA üzemeltetése mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a homlokzati díszvilágítás az épület szerves részeként üzemeljen, így sokszor láthatunk egyedi megvilágítást az alkalomtól vagy időszaktól függően. (vannak képeitek különleges szín-kombinációkról, alkalmi világításokról? Küldjétek el nekünk, és közzé tesszük!)

Bár az épület nagyon ritkán látható dinamikus, azaz folyamatosan változó megvilágításban, de az alábbi képek bemutatják, hogy milyen látványos lenne, ha ez az óriás épület néha váltogatni kezdené a színeit.

A MÜPA még 2013-ban, amikor a világítási tesztek során kipróbáltuk, milyen lenne a gyors, dinamikus színváltás…

Ma már, főleg nyáron, van néhány sötétebb folt a homlokzaton, amelyek főleg az élénkebb színekkor jelentkeznek. Ki találja ki és írja meg kommentben, hogy mi ennek az oka?

És álljon itt néhány szürkületben, sötétben készült kép a színező világítás nélkül is. Remélem mindnyájan egyetérthetünk abban, hogy nagyon jót tesz az épület éjszakai képének ez a bátor, 21. századi megvilágítás!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írj rövid hozzászólást és küldd el egyszerűen regisztráció nélkül csak a neved és e-mail címed megadásával. Vagy regisztrálj és hozz létre egy részletes bejegyzést, akár képek feltöltésével ami később megjelenhet a főoldalunkon egy külön cikként!