Search
Generic filters
Exact matches only

Javaslatok: phrase 1phrase 2phrase 3

Corallo

2023. 05. 26. 17:12 • Zaj-Klub
0

A Corallo a legegyszerűbb felépítésű, mégis nagyon látványos fényeffekt, az optikás lámpák időszakának legnépszerűbb, legnagyobb példányszámban gyártott készüléke.

Működései elve nagyon egyszerű: az izzót az optika irányából egy fémlemez kitakarja, hogy a direkt fény ne jusson ki az optikán keresztül, a hátrafelé vetülő fényt pedig egy parabolikus formára alakított lemezre ragasztott tükrök verik az optika felé vissza. Így jön létre a vékony fénysugarakból álló, lézer-szerű hatás. A folyamatosan vagy zenére ide-oda mozgó tükör-parabola a fénycsóvák forgásához vezet, ha pedig festett, vagy jobb esetben tükrök helyett dichro-szűrők használata színes csóvákhoz vezetnek. A legolcsóbb verziók pedig egyszínű, de színezett fénycsóváiért az optika mögé helyezett színfólia volt felelős.

A kiállított darab egy nagyon egyszerű, felirat nélküli dobozba szerelt, 24V 250W-os zenevezérelt darab.


The Corallo is the simplest, still very spectacular effect, the most popular one (so manufactured in the highest number) during the period of the lights with optics.

Its discipline is very simple: the bulb is hidden from the direction of the front lens by a metal sheet, blocking the light from exiting directly. The light projected to back is reflected and forwarded to the lens by mirrors glued to a parabolical metal piece. So a laser-like effect of thin light beams is created. The continuously or music-controlled rotation of the parabola moves the light beams around in the air, and in case of painted mirrors or – even better – dichroic mirrors, will result in colored light beams. Cheaper versions were only one-color, which was achieved by a color-gel fitted behind the lens.

The one you can see is a very simple type, fitted in a unsigned housing, with a 24V 250W bulb and music control.

Mini Corallo

A Corallo „kistestvére”, igazából csak a fényerejében van különbség. A kis méretű ház miatt erősen melegszik, a 100W-os teljesítmény aktív hűtés nélkül a mai szabványok szerint már biztos nem lenne egy ekkora dobozba zárható.

A kiállított darabot a Show’99 gyártotta, a legdrágább verziója volt a Mini Coralloknak, dichros tükrökkel, zenevezérléssel 12V 100W-os izzóval szerelve.

Mini Corallo

Smaller brother of the Corallo, the only difference actually the light power. The small housing causes serious heating of the case, due to modern standards, nowadays the 100W output could not be fitted in such small place.

The fixture in exhibition in manufactured by Show’99, it was the most expensive version, fitted with dichroic mirrors and music control, 12V 100W bulb.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írj rövid hozzászólást és küldd el egyszerűen regisztráció nélkül csak a neved és e-mail címed megadásával. Vagy regisztrálj és hozz létre egy részletes bejegyzést, akár képek feltöltésével ami később megjelenhet a főoldalunkon egy külön cikként!