Search
Generic filters
Exact matches only

Javaslatok: phrase 1phrase 2phrase 3

Nagy Laci féle optikás forgógömb

2023. 05. 26. 16:16 • Zaj-Klub
0

A 90-es évek elején, közepén készülhetett, mivel később az optikás fények testének mozgatása helyett már az izzót, izzókat mozgatták.

Potméterrel szabályozható sebességgel forog, 16 db optikával rendelkezik, színezését belülről az optika mögé, de magára a testre ragasztott színezőfóliával oldották meg. Izzója 24V 150W-os hallogén.  

Érdekessége, hogy kengyellel szerelték, ami az ilyen méretű, alakú, mozgó lámpák esetében akkoriban, főleg itthon ritkaságnak számított.

Farkas Laci tulajdonában állt, ő adta Lovas Istvánnak 2020-ban, aki 21-ben újította fel.

Rotating ball with optics, made by Nagy Laci

We estimate that it was manufactured in the beginning or mid 90’s, as later the optical lighting effects’ body were still, and the lamps were moving.

Its rotating speed controllable by potentiometer, has 16 optics, colored by color-gel, sticked directly to the body from inside of the sphere. It has a 24V 150W halogen bulb.

Its handle is interesting, as such big lights usually didn’t have any at that time.

Original owner, Mr. László Nagy gave it in 2020 to Mr. István Lovas, who refurbished it in 2021.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írj rövid hozzászólást és küldd el egyszerűen regisztráció nélkül csak a neved és e-mail címed megadásával. Vagy regisztrálj és hozz létre egy részletes bejegyzést, akár képek feltöltésével ami később megjelenhet a főoldalunkon egy külön cikként!