Search
Generic filters
Exact matches only

Javaslatok: phrase 1phrase 2phrase 3

Mindennek a kezdete, azaz A Zaj Társaság

2022. 10. 23. 19:30 • Szerző
0

Azaz hogy is indult a Zaj a leges-leges-legelején?

1990. szilveszterét írtuk, illetve még csak a két ünnep között jártunk, amikor is házibuliba invitált evezőtársam, Zsolt, kinek Barátnője, Szandra, András húga szólt, hogy a srácok, akik hobbija hangfalak, erősítők, diszkó-lámpák építése, bütykölése, javítgatása, ráadásul közülük Joe a két magnójával DJ-skedni is szeretett, szóval András, Joe, Zolika, Zsolt bulit szerveznek valahol a nyóc’ker egyik jóhírű környékén, és mi lenne, ha mi is elmennénk.

Maga a buli – kisebb, a tizenévesek még nem mindig vannak tisztában az alkohol mértéktelen fogyasztásának eredményével – örök igazságra visszavezethető malőrökkel – lezajlott, és nem is emlékezne már rá senki, ha nem lett volna ott Szilvia, Joe barátnője. Ő, mivel Joe a pulton nyomta a talpalávalót, igencsak unatkozott. Ezen kétféleképpen próbált segíteni: az egyik az éppen fellelhető italok folyamatosan fogyasztása volt, a másik pedig az előzőnek (is) köszönhető, ennek megfelelően oldott hangulatban való ismerkedés.

– Szilvia vagyok, a DJ barátnője jött oda hozzánk, első hallásra kissé kérkedő, de egyáltalán nem bántó stílusban, és máris megindult a beszélgetés. Aztán bemutatott magának a DJ-nek, Joe-nak is a következő zeneszünetben, így mód nyílott arra is, hogy beszélgetni kezdhessünk.

Kiderült, hogy Zoli (Tatár Zoltán – Táti), András (Kárpáti András) és Joe (Zsemberi József) neveinek kezdőbetűiből áll össze a ZAJ, ami stílusosan jelzi egy ilyen csapat tevékenységét.

Ha a névben már nem is volt kiadó betűnek hely, de egy kis menedzselés nagyon ráfért a lelkes csapatra, így kezdődött Tamással a közös munka.

Cég, vagy más hivatalos forma még nem volt, a számlázáshoz Tamás frissen kiváltott vállalkozó engedélye jelentette az alapot. De hogy a társas vállalkozás jelleg meglegyen, a tagok társaságnak – a “Zaj Társaságnak” minősíttették magukat, és ehhez írásos szerződést is kötöttek.

91 tavasza szalagavató bulik szervezésével, végrehajtásával telt. Óvónőképző, Kertészeti Egyetem Klubja, hogy csak kettőt említsek a talán 5-6 buli közül, ami már a közös munka jegyében telt.

Arról nem is beszélve, hogy már kora tavasszal felmerült, a nyarat valahol a Balatonon, egy diszkó megépítésével kéne tölteni.

Ebből az időszakból szinte semmi fennmaradt emlékünk nincs. Így bárki, aki olyan fotót, plakátot, szórólapot tud mutatni, ami a Zaj 91 tavaszával kapcsolatos, az örök hálánkon kívül egy komoly, többszemélyes kávé-süti meghívás várományosa a Zaj Caféba!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írj rövid hozzászólást és küldd el egyszerűen regisztráció nélkül csak a neved és e-mail címed megadásával. Vagy regisztrálj és hozz létre egy részletes bejegyzést, akár képek feltöltésével ami később megjelenhet a főoldalunkon egy külön cikként!