Search
Generic filters
Exact matches only

Javaslatok: phrase 1phrase 2phrase 3

Horus-Disco ’91

2022. 10. 05. 15:40 • Szerző
0

1991 tavasza, Tamás kiváltotta a vállalkozói engedélyt, Joe lemezbemutatói vizsgát tett le. Elhatározták, hogy a Badacsonytomaji Egry József Művelődési házban diszkót nyitnak, melynek a neve Horus lett.

A technika és a dizájn nagy része saját gyártású, illetve az akkor induló hazai diszkófény-gyártók termékei. A hangfalakban BEAG sugárzók dübörögnek (van is velük elég gond-nyűg, javíttatás a nyáron), a fő látványt egy 500W-os szálizzós Aligátor adja (Saturn Kft. – Engert Ernő gyártmánya), de a mennyezeten megjelenik az egyetlen “nyugati” fény is, egy “Gúla”, amely csodák-csodája 4 db “GE-spottal” van megvilágítva. Ez akkor itthon szinte beszerezhetetlen volt, a 6V 30W-os betétet is aranyárban adták, de fénye sokkal koncentráltabb, “lézeresebb” volt, mint az akkor itthon gyártott, 12V 20W-os tűlábas halogénnel, hátsó, cserélhető foncsorral szerelt “copy-spotoknak”!

A mintát az akkor nagyon népszerű budapesti egyetemi klubok szolgáltatták, így a diszkóban helyet kapott a színházteremben kialakított videó-mozi, a tárgynyeremény rulett, a büfé és a központ, az előtér-társalgóban kialakított tánctér.

A moziban minden éjjel három film ment le, ez az egész Balaton körül nevezetessé tette a Horust: sehol máshol nem lehetett éjszaka filmet nézni. Persze a többszáz fős moziteremben, főleg az éjfél utáni előadások inkább a szerelmes (vagy alkalmi) párocskákat vonzották, nem is mertünk több hangos figyelmeztetés nélkül lámpát gyújtani záróra környékén…

A Horus-Disco, ahogy akkor írtuk a nevét összesen 42 éjszakát működött, július 10-én nyitottunk és augusztus 20-án éjszaka zártunk be. Haszonként tulajdonképpen csak a felhasznált technika, no meg a rengeteg tapasztalat és élmény maradt.

Urgasz Karcsi és Szántó Andris ennek az “óriás-projektnek” köszönhetően csatlakozott a Zaj Társasághoz. Karcsi, mint “műszaki személyzet”, András, mint a vendéglátásért felelős (később pénzügyi) vezető segítette munkánkat.

A Horus diszkó plakátok


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Írj rövid hozzászólást és küldd el egyszerűen regisztráció nélkül csak a neved és e-mail címed megadásával. Vagy regisztrálj és hozz létre egy részletes bejegyzést, akár képek feltöltésével ami később megjelenhet a főoldalunkon egy külön cikként!